arrow_drop_up arrow_drop_down
AJAX Alarmsysteem eigenschappen

Uitgeroepen tot beste alarmsysteem van 2019 
in 75 landen wereldwijd

Vergeet de beveiligingssystemen uit het verleden, want...

Dit wordt een geheel nieuwe ervaring!


Alles volledig draadloos en te bedienen via een App.

Direct een melding op je smartphone indien onderlinge communicatie met opzet verstoort wordt dankzij 2-weg communicatie

2.000 Meter bereik van detectors & Detectors tot 7 jaar werkzaam op meegeleverde batterij

Geen abonnementskosten & Gratis software updates


En het belangrijkste: Perfecte buitendetectors voor uw oprit of tuin.


Ontvang een melding op je smartphone nog voordat de dief binnen is.

AJAX Alarmsysteem eigenschappen

Waarom kiezen voor een Ajax alarmsysteem

Vergeet de beveiligingssystemen uit het verleden, want...

Dit wordt een geheel nieuwe ervaring!


 • Wereldwijd verkozen tot beste alarmsysteem
 • Alles volledig draadloos en te bedienen via een App.
 • Direct een melding op je smartphone indien onderlinge communicatie met opzet verstoort wordt dankzij 2-weg communicatie
 • 2.000 Meter bereik van detectors & Detectors tot 7 jaar werkzaam op meegeleverde batterij
 • Geen abonnementskosten & Gratis software updates
 • En het belangrijkste: Perfecte buitensensoren voor uw oprit of tuin
 • Ontvang een melding op je smartphone nog voordat de dief binnen is

Wat kan het Ajax alarmsysteem

Het Ajax systeem kan eenvoudig inbrekers al detecteren vóór ze aan uw deur of raam staan te rommelen. Het systeem registreert bewegingen in uw tuin of oprit en brengt u hiervan direct op de hoogte middels de Ajax App op uw smartphone en/of het laten klinken van de aangesloten sirene(s). U krijgt alleen een melding bij mensen, nooit van dieren. Ook is het mogelijk met optionele camera's direct in de Ajax App te zien wie voor de bewegingsmelding verantwoordelijk is, zodat u direct gepaste actie kunt ondernemen. Woont u in een appartement met een balkon, dan beveiligt u uw balkon eenvoudig met unieke buitenmelders van Ajax, zoals de MotionProtect Curtain. Voor woningen kunt u zowel de buitenmelder MotionProtect Curtain als MotionProtect Outdoor installeren. Beide zorgen ieder op hun eigen manier voor de gewenste beveiliging. Een detectie melding van welke sensor dan ook zal in 0,15 seconden aan de hub worden doorgegeven, waarna deze direct alle gekoppelde smartphones informeert, wereldwijd.


Wij noemen de buitendetectors van Ajax uniek omdat er geen enkele andere fabrikant ter wereld is die deze buiten bewegingstechniek in huis heeft, en daarnaast immuun zijn voor honden, katten, en vogels. Daarnaast is de detector niet te saboteren zonder dit op te merken aan de eigenaar, doordat de detectors zich meerdere keren per minuut moet melden aan de Hub. Zodra een melding uitblijft door sabotage ontvangt u direct bericht. De buiten bewegingsdetectors zijn pas onlangs ontwikkeld en sinds April 2019 in de verkoop.


Er is al een Ajax systeem met buitenmelder voor € 259,-* welke u bedient via de Ajax App. U hoort dan direct via de melding op uw smartphone als er beweging in uw tuin of balkon geregistreerd wordt.

* Voor deze prijs krijgt u het basisstation, genaamd de Hub, en de MotionProtect Curtain.


Uiteraard raakt u verslaafd aan dit geweldige systeem en wilt u meer beveiliging toepassen in andere ruimtes.


Zodra u eenmaal het basisstation van het Ajax systeem in huis heeft, kunt u het systeem uitbreiden tot wel 150 detectors.

Elke detector is met een QR code scannen binnen 3 tellen verbonden. En de programmering doet u zelf, of laat u ons gratis doen.

Alle beschikbare detectors vindt u hier.


Daarnaast kan Ajax eenvoudig worden uitgebreid met ingangs-, brand- en overstromingsdetectors en relais voor het beheer van elektrische apparaten op afstand. Bekijk al onze starterkits hier.

Werken Ajax-apparaten echt tot 2.000 meter afstand van de hub?

We hebben de maximale afstand tussen de hub en de detectoren in de open ruimte getest, en het bereikt echt 2000 meter. Uw ervaring kan variëren, omdat muren, plafonds en andere barrières die afstand zullen verkorten. Als u het niet zeker weet, kunt u een radiotest doen met de Ajax app om de signaalsterkte te bepalen voordat u detectoren installeert.

Ajax alarmsysteem bereik juweller

Hoe vaak moeten de batterijen van het apparaat worden vervangen?

Ajax-apparaten worden gevoed door batterijen, niet door het netwerk, zo werken bedrade systemen. Daarom hebben we een speciaal energie-efficiënt radioprotocol ontwikkeld dat uw huis of kantoor zo lang mogelijk beschermt - tot 7 jaar.

Ajax batterij

Hoe weet ik of een batterij van een sensor bijna leeg is?

Zodra de batterij een kritiek niveau bereikt, zal Ajax u een melding sturen. Als je nieuwsgierig bent, kun je de batterijniveaus altijd dubbel controleren in de apparaatinstellingen.

Ajax batterij leeg

Hoe kan ik het Ajax beveiligingssysteem monitoren?

De eenvoudigste manier om te controleren is het gebruik van de Ajax-applicatie voor iOS en Android. Met de app kunt u het systeem in- en uitschakelen en uw apparaten in de gaten houden (inclusief informatie over signaalstatus, batterijniveau en temperatuur). Het systeem kan ook worden bediend met Ajax SpaceControl en/of KeyPad.

Zal mijn kat of robot stofzuiger een alarm laten afgaan?

Ajax-apparaten gebruiken een digitaal algoritme om menselijke bewegingen te detecteren. Zolang uw huisdier kleiner is dan 50 centimeter en 20 kilogram, mogen ze uw Ajax-detectors niet laten afgaan.

Kan ik systeemgebruikers toevoegen en verwijderen?

Ja, als u een beheerder bent met volledige toegang tot de systeeminstellingen. U kunt maximaal 50 gebruikers toevoegen aan de Ajax hub. Dit kunnen familieleden, vrienden, buren, collega's of zelfs een beveiligingsbedrijf zijn.

Er zijn in totaal vijf verschillende gebruikers gradaties:

 • pro met volledige toegangsrechten
 • pro zonder toegang tot de instellingen van het bedieningspaneel
 • beheerder met volledige toegangsrechten
 • beheerder zonder toegang tot de instellingen van het bedieningspaneel
 • gewone gebruiker

Ondersteunt Ajax videobewaking?

Camera's van derden kunnen worden aangesloten op het beveiligingssysteem met behulp van Ajax-apps. U kunt kiezen voor bijna elke camera die RTSP ondersteunt of naadloos Dahua, Hikvision, Safire IP-camera's en DVR's integreren.

Notificaties

Hoe laat Ajax een noodgeval weten?

Ajax stuurt waarschuwingen via pushmeldingen, SMS-berichten of oproepen naar de systeemeigenaar. U kunt uw voorkeuren voor meldingen kiezen in de mobiele app.

Hoe kan Ajax zo snel waarschuwingen versturen?

De hub bewaakt voortdurend de detectoren en ze rapporteren regelmatig terug naar de hub. Als er een detector wordt geactiveerd, stuurt hij die informatie onmiddellijk door. De hub stuurt vervolgens een waarschuwing naar de smartphone van de systeemeigenaar en/of naar een centraal controlestation. Dit alles gebeurt in slechts enkele milliseconden.

Het voorkomen van sabotage

Wat gebeurt er als het internet uitgaat?

In offline modus werkt Ajax op dezelfde manier als andere professionele beveiligingssystemen: detectoren bewaken de situatie en sturen informatie naar de hub. Als er gevaar dreigt, laat de systeemsirene het u weten.

Als er een stroomstoring is, wordt ik dan onbeschermd achtergelaten?

Nee. Ajax zal uw huis blijven bewaken, zelfs tijdens black-outs. Alle detectoren werken op batterijen en er is een reservebatterij in de hub geïnstalleerd. Deze biedt tot 16 uur betrouwbare werking. Zodra uw huis weer stroom krijgt, laadt de hub automatisch de back-upbatterij op.

Kan Ajax gehackt worden?

Ajax heeft een gesloten ecosysteem. We hebben inbreuken en storingen geëlimineerd door standaard algoritmes en oplossingen te vervangen door eigen uitvindingen. We ontwikkelen zelf software en we hebben Jeweller radiocommunicatietechnologie ontwikkeld met multi-level bescherming tegen uitvallen. Het Hub OS Malevich real-time besturingssysteem is immuun voor virussen, en ons eigen ivd-protocol elimineert de haalbaarheid van het gebruik van onze apparatuur binnen botnetnetwerken. Om toekomstige aanvallen effectief te voorkomen, voeren we regelmatig penetratietests uit waarbij externe auditors betrokken zijn.

Kan Ajax worden geblokkeerd?

In tegenstelling tot de meeste draadloze en bekabelde beveiligingssystemen, gebruikt Ajax twee communicatiekanalen voor het verzenden van waarschuwingen: mobiele communicatie en breedbandinternet. Als er een probleem is met een van de kanalen, schakelt Ajax automatisch over naar het andere kanaal. Als een aanvaller het GSM-signaal blokkeert, stuurt het systeem een alarm via Ethernet of Wi-Fi.

Kan het radiosignaal tussen de hub en de apparaten worden geblokkeerd?

Niet zonder opgemerkt te worden. De hub bedient alle systeemdetectoren. Op het moment dat de hub geen signaal van minstens één van hen ontvangt, wordt een alarm verstuurd om de gebruikers te informeren over het communicatieverlies. Bovendien meldt de hub hoge ruisniveaus op het radiokanaal, die kunnen wijzen op opzettelijke pogingen tot vastlopen of andere krachtige interferentie.

Kunnen Ajax radiosignalen worden onderschept?

Nee. Alle apparaatgegevens worden gecodeerd met een floating key algoritme voordat ze worden verzonden. Voor extra bescherming heeft elk apparaat een unieke identificatie die helpt vervalsing te voorkomen.

Heb ik een professionele installateur nodig om het systeem in te stellen?

Als u wilt, kunt u het systeem zelf instellen - de mobiele app heeft interactieve instructies met aanwijzingen. Ook kunt u ons op afstand toegang geven tot uw hub om alles optimaal te laten instellen, om maximale bescherming te garanderen. Aan u de keuze.

Geheimhouding

Welke informatie verzamelt Ajax en waarom?

Ajax verzamelt alleen gegevens die het systeem helpen zijn functies uit te voeren en zijn mogelijkheden te verbeteren. De gegevens zijn gefragmenteerd, geanonimiseerd en versleuteld over verschillende servers in Europa. Het komt de server binnen via een versleuteld kanaal en kan niet worden gebruikt zonder toestemming van de gebruiker.

Services

Wie reageert er op een alarm als ik niet thuis ben?

De eerste die een melding op zijn smartphone krijgt bent uzelf. De tweede reactie zal van de persoon komen die niet bij uw woning aanwezig hoort te zijn, door het horen van het luide alarm. In theorie kunt u uw buren toegang geven tot het systeem. Op die manier ontvangen ze ook waarschuwingen en kunnen ze controleren of alles in orde is. Uiteraard kunt u ook zelf de melding doorgeven aan de politie, zeker als de meldingen ook nog eens door uzelf geverifieerd kunnen worden met optionele camera's. Echter denken wij dat de meeste inbrekers bij het horen van de buitensirene zelf er al voor kiezen om even verder te lopen. Ohja, Ajax werkt met centrale meldkamers over de hele wereld indien u niet zelf de poltie wilt bellen.

Vroegtijdige detectie

Nog voordat de inbreker aan je deur of raam staat aktie ondernemen. Zo doe je dat!

Vragen over het Ajax alarmsysteem kunt u ook direct via WhatsApp aan ons stellen: WhatsApp link.

Meer informatie over het Ajax alarmsysteem

Ajax juweller technologie

Juweller

De maximaal overbrugbare afstand tussen hub en detectors bedraagt 2.000 meter
Ajax detectors

Ajax detectors

Bewegingsmelders

Deur en trilcontacten

Rookmelders

Buitendetectors

Ajax hub

Ajax Hub

Het brein van het Ajax systeem, wat kan deze hub allemaal.
Ajax App

Ajax App

Het Ajax systeem bedienen in de gehele wereld. Met deze App bedien je werkelijk alles.

Nieuw alarmsysteem, of extra sensoren nodig?

Wij hebben vrijwel alles op voorraad.

Afhalen kan op de Brussellaan 2F, 5628TC in Eindhoven.

Openingstijden:

Maandag 10:00 - 18:00 uur

Dinsdag 10:00 - 18:00 uur

Woensdag 10:00 - 18:00 uur

Donderdag 10:00 - 18:00 uur

Vrijdag 10:00 - 18:00 uur

Zaterdag 09:00 - 16:00 uur

Laagste prijs garantie


Wij garanderen de allerlaagste prijzen van Nederland voor het AJAX alarmsysteem.


Inclusief GRATIS programmering!