arrow_drop_up arrow_drop_down
AJAX Jeweller technologie

Ajax Jeweller technologie

De draadloze techniek die zoveel voordelen biedt, dat we daar graag meer over vertellen.

Jeweller is onverslaanbaar in bereik, duurzaamheid, nauwkeurigheid, stabiliteit, veiligheid, flexibiliteit, superioriteit, autonomie en onkwetsbaarheid.


Indien een van de detectors om wat voor reden dan ook geen juist antwoord meer geeft aan de hub, volgt onmiddellijk een alarmmelding. Vergelijkbaar met het doorknippen van een draad bij een bedraad alarmsysteem.


Jeweller biedt het gemak van draadloos, met de veiligheid van een bedraad alarmsysteem.

AJAX jeweller technologie

Ajax Jeweller technologie

De draadloze techniek die zoveel voordelen biedt, dat we daar graag meer over vertellen.

Jeweller is onverslaanbaar in bereik, duurzaamheid, nauwkeurigheid, stabiliteit, veiligheid, flexibiliteit, superioriteit, autonomie en onkwetsbaarheid.


Indien een van de detectors om wat voor reden dan ook geen juist antwoord meer geeft aan de hub, volgt onmiddellijk een alarmmelding. Vergelijkbaar met het doorknippen van een draad bij een bedraad alarmsysteem.


Jeweller biedt het gemak van draadloos, met de veiligheid van een bedraad alarmsysteem.

Jeweller bereik vergeleken met andere draadloze systemen

Er zijn verschillende draadloze alarmsystemen op de markt verkrijgbaar, maar geen enkele met zo een groot bereik als Jeweller.


Hierbij een overzicht van de verschillende draadloze technieken met hun maximaal overbrugbare afstand vanaf de centrale:

Jeweller - 2.000 meter

Z-Wave 5e generatie - 150 meter

ZigBee - 100 meter

Bluetooth - 100 meter

WiFi - minder dan 100 meter


Daarnaast is de levensduur van de batterijen ook bij geen enkel ander draadloos systeem zolang:

Jeweller - 7 jaar

Z-Wave 5e generatie - 2 jaar

ZigBee - 2 jaar

Bluetooth - 1 jaar

WiFi - alleen met externe voeding

Jeweller voordelen

Bereik

Ajax detectors werken op afstanden tot 2.000 meter vanaf de Hub in open ruimte. Voor de meeste is het signaal dus voldoende sterk om de detector op de meest geschikte positie te monteren.


Duurzaamheid

Dankzij Jeweller is er slechts een gering vermogen nodig om het systeem over een grote afstand te laten werken. Hierdoor kunnen detectors tot 7 jaar op hun batterij stabiel blijven werken.


Nauwkeurigheid

De Ajax Hub weet altijd of een detector werkzaam is. Tweeweg communicatie zorgt ervoor dat elke detector zich elke 12 seconde meldt om door te geven of alles in orde is. Als een detector om een of andere reden niet reageert, zal de Ajax Hub de oorzaak direct in de App weergeven zodat gepaste actie ondernomen kan worden.


Stabiliteit

Om een zwak signaal tussen de Hub en de detectors te voorkomen is de Hub uitgerust met twee antennes van verschillende frequenties. De Hub bekijkt de signaalkwaliteit en kiest automatisch het sterkste signaal. Hierdoor blijven de detectoren altijd verbonden.


Veiligheid

De Ajax Hub en de detectors zijn voorzien van meerdere lagen bescherming tegen sabotage. Indien storing van buitenaf is opgetreden geeft de Ajax App direct de reden van de storing aan, zodat hier gepast actie op ondernomen kan worden.


Flexibiliteit

Bij Ajax hebben ze lang nagedacht welke draadloze techniek geschikt was voor onderlinge communicatie. Zoals iedereen inmiddels wel zal weten is WiFi enorm onbetrouwbaar, en is het WiFi signaal ook zeer beperkt in het overbruggen van afstanden. Het door Ajax in eigen huis ontwikkelde Jeweller techniek kan ook simpelweg van frequentie wisselen indien op een bepaalde frequentie storing is opgetreden. Indien er op meerdere kanalen bewust storing is veroorzaakt zal direct het alarm afgaan, en wordt u via de App op de hoogte gebracht van deze "jamming".


Superioriteit

De Ajax Hub kan tot 100 detectors zoals bewegingsmelders en deurcontacten tegelijk monitoren. De Hub plus kan zelfs 150 detectors tegelijk monitoren. Hierdoor maakt het dus niet uit hoe groot uw huis of kantoorpand is. Er zal altijd genoeg geheugen vrij zijn om de indringer zelfs buiten het pand al te detecteren. 99% van de huidige alarmsystemen in Europa detecteert pas een inbraak als de inbreker al binnen in huis staat. Hoeveel fijner zou het wel niet zijn geweest als de indringer al werd afgeschrikt door een harde buitensirene als hij één stap in de tuin of oprit had gezet? Liever niet direct een sirene als melding? Dat kan ook, elke sensor kan ook een stil alarm geven welke uitsluitend op je smartphone te zien en te horen is. Zo kunt u stilletjes uw nieuwe bezoeker verwelkomen.


Autonomie

Het gehele systeem, dus zowel de Hub als alle draadloos aangesloten detectors kunnen zich geheel automatisch voorzien van de meest recente software updates. Zodra het systeem eenmaal is ingesteld hebt u er dus jarenlang geen omkijken meer naar. De installatie is eenvoudig zelf uit te voeren, maar laat u dit liever door een ervaren iemand doen, dan kunnen wij dit ook heel goed voor u verzorgen vanaf afstand. Deze installatie is bij ons gratis! Via de App kunt u precies zien wie er wanneer toegang heeft tot uw systeem. En na installatie wordt de toegang voor de programmeur automatisch geblokkeerd, zodat u weer de enige bent met toegang.


Onkwetsbaarheid

Alle data tussen alle apparaten onderling gebeurt versleutelt in kleine datapakketten met een eigen algoritme op basis van de AES standaard. Een bruteforce aanval is hiermee uitgesloten. Het kraken van de coderingsleutel is onmogelijk.

Vragen over het Ajax alarmsysteem kunt u ook direct via WhatsApp aan ons stellen: WhatsApp link.

Nieuw alarmsysteem, of extra sensoren nodig?

Wij hebben vrijwel alles op voorraad.

Afhalen kan op de Brussellaan 2F, 5628TC in Eindhoven.

Openingstijden:

Maandag 10:00 - 18:00 uur

Dinsdag 10:00 - 18:00 uur

Woensdag 10:00 - 18:00 uur

Donderdag 10:00 - 18:00 uur

Vrijdag 10:00 - 18:00 uur

Zaterdag 09:00 - 16:00 uur

Laagste prijs garantie


Wij garanderen de allerlaagste prijzen van Nederland voor het AJAX alarmsysteem.


Inclusief GRATIS programmering!