Page content

Batterijpercentage iphone ipad zichtbaar maken

Je kunt het batterijpercentage van de iPhone en iPad zichtbaar maken, zodat je nauwkeuriger kunt inschatten hoe lang de accu nog meegaat.

Het batterij-icoon op de iPhone en iPad geeft aan hoe lang de batterij nog meegaat. Wil je nauwkeurige informatie over de batterijstatus, dan kun je ook het batterijpercentage zichtbaar maken. Deze tip legt uit hoe dat moet.

Batterijpercentage op iPhone en iPad

Standaard geeft de iPhone en iPad in de rechter bovenhoek weer hoeveel batterij je hebt. Je kunt dit zien aan de hand van een klein batterij, waarbij de vulling aangeeft hoe vol de batterij nog is. Om een meer nauwkeurigere weergave te krijgen, kun je het batterijpercentage ernaast inschakelen. Op de iPhone X werkt het bekijken van het batterijpercentage echter net wat anders.

Batterijpercentage op de iPhone X

Op de iPhone X is er geen mogelijkheid om het batterijpercentage altijd in de statusbalk weer te geven. Omdat er minder plek is door de uitsparing, vind je rechtsboven alleen een batterij-icoontje dat aangeeft hoe vol je batterij is. Als je toch het bijbehorende percentage wil zien, moet je het Bedieningspaneel openen. Dit doe je door vanaf rechtsboven naar beneden te vegen.

Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is, is het batterijpercentage wel te zien in het Bedieningspaneel. Het percentage verschijnt rechtsboven, naast het bijbehorende batterij-icoontje. Veeg vervolgens weer omhoog om het Bedieningspaneel af te sluiten.

Een andere manier om achter het batterijpercentage op de iPhone X te komen, is om dit aan Siri te vragen. Vraag bijvoorbeeld “Op hoeveel procent staat mijn batterij?” en Siri geeft jou het antwoord. Er is daarnaast ook nog een batterij widget beschikbaar in iOS 11, zodat je via het widget-scherm het percentage kunt bekijken.

Batterijpercentage op iPhone en iPad

Op andere modellen is het batterijpercentage wel in te stellen, zodat deze altijd zichtbaar is in de rechter bovenhoek. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en kies Batterij.
  3. Halverwege het scherm zie je een schakelaar met de tekst Batterijpercentage.
  4. Zet de schakelaar aan.

Je ziet nu een percentage naast het batterijicoon staan. Hierdoor kun je direct zien of het nodig is om je toestel aan de lader te leggen. Zodra de twintig procent bereikt wordt, kleurt het batterijtje in de bovenhoek rood. Deze is groen op het moment dat het toestel aan de lader ligt.

Klopt het batterijpercentage niet of schakelt de iPhone uit voordat de batterijstatus op 0% staat? Dan is er wellicht iets mis met de weergave van het batterijpercentage. Door de iPhone- of iPad-batterij te kalibreren kun je zorgen dat het percentage weer klopt.