Page content

Status batterij iphone mac bekijken

Hoe vaak is de batterij van jouw iPhone of iPad opgeladen?

Merk je dat je batterij sneller leeg gaat? Wil je weten hoeveel oplaadcycli jouw batterij heeft doorgemaakt? Je kunt met allerlei apps checken wat de gezondheid van je iPhone-batterij is. Ook voor de Mac en iPad zijn er apps beschikbaar. Hier bespreken we de mogelijkheden.

Hoe vaak is jouw iPhone-batterij opgeladen?

Merk je dat je iPhone batterij steeds minder lang mee gaat, dan is het handig om de gezondheid van je iPhone batterij te controleren. Hoe vaak is je batterij opgeladen? Is de batterijcapaciteit nog steeds 100%, of een stuk minder? Is je iPhone-batterij versleten en aan vervanging toe? Er zijn allerlei tools waarmee je de accuslijtage van je iPhone, iPad en MacBook kunt raadplegen. CoconutBattery is er één van, maar er zijn ook andere tools om de capaciteit, het aantal laadcycli en de ouderdom van je iPhone accu te controleren. Hier zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

Tip: in iOS 11.3 heeft Apple de functie Conditie van de batterij toegevoegd. Hiermee kun je precies zien wat de resterende batterijcapaciteit van jouw toestel is en krijg je ook meer inzicht in piekbelasting.

Battery Life: gezondheid van iPhone-batterij controleren

Eén van de handigste apps om de gezondheid van je accu mee te meten, is Battery Life. Deze is beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple Watch:

 1. Download de app via de app store.
 2. Start de app op en de app berekent meteen het slijtage-niveau. Hier wordt aangegeven met hoeveel procent de capaciteit van je batterij gedaald is. Met kleuren geeft de app ook aan wat de gezondheid van je accu is.
 3. Open het menu linksboven en kies voor Ruwe gegevens om meer details te bekijken, zoals de maximumcapaciteit.

iMazing: hoe vaak is je batterij opgeladen?

iMazing is een bekende Mac- en pc-app waarmee je bijvoorbeeld backups kunt maken en gegevens kunt overzetten. De app geeft echter ook inzicht in de slijtage van je iPhone-batterij. De gratis versie biedt beperkte opties, maar is genoeg om te zien hoe de gezondheid van je iPhone-accu ervoor staat.

 1. Download iMazing via de website van de ontwikkelaar.
 2. Installeer iMazing op je Mac of pc en sluit je iPhone aan via een Lightning-kabel.
 3. Je toestel verschijnt aan de linker kant. Selecteer hem en klik rechtsonder op de batterij.
 4. Je ziet meteen of de accu gezondheid nog goed is en op hoeveel procent hij staat.
 5. Daaronder vind je meer informatie over de ontwerp capaciteit en andere batterijinformatie.

CoconutBattery voor Mac: heeft jouw accu slijtage?

Een andere optie is om het te controleren met CoconutBattery. Dit is een Mac-app, waarmee je niet alleen de status van je MacBook-accu kan bekijken, maar ook van je aangesloten iPhone of iPad. Met CoconutBattery voor Mac ben je in één keer klaar voor Mac, iPhone en iPad. Je installeert de software op de Mac, dus niet op iOS.

Het werkt als volgt:

 1. Installeer de Mac-app via de website van de ontwikkelaar. Het gaat om een Mac-app, dus die kun je niet installeren op een iDevice.
 2. Start de app. Op het Mac-tabblad zie je de statistieken van jouw Mac.
 3. Sluit met een kabel de iPhone of iPad aan op de Mac. Je ziet nu ook statistieken van jouw iDevice.

Je ziet in een oogopslag hoe oud de iPhone is en hoeveel oplaadcycli er al zijn geweest. Dat is natuurlijk het interessantst om te zien bij een iPhone die al wat ouder is. Bij de iPhone 5 die we hieronder hebben getest blijkt dat de ouderdom 858 dagen is en dat er 381 oplaadcycli zijn geweest. De iPhone is dus niet elke dag volledig opgeladen en wordt al een tijdje niet meer intensief gebruikt.

Ook zie je dat de accu nog een redelijk goede gezondheid heeft: van de maximale capaciteit van 1430 mAh is nog 88,9% over. Dit is vrij gunstig voor zo’n oud toestel, maar dit komt omdat de batterij een keer is vervangen. De maximale oplaadcapaciteit op dit moment ligt tussen de 1271 en 1365 mAh. Als je wilt kun je ook nog zien wat de temperatuur van de batterij is, hoeveel procent van het geheugen vol is en meer nuttige info. Door op Device details te klikken, kun je ook zien wanneer het toestel is gefabriceerd.

Er zijn ook andere manieren om de gezondheid van je MacBook accu te controleren. Ook kun je zien hoe vaak een MacBook accu opgeladen is. In onderstaande tips lees je daar meer over.

Bekijk ook: Zo controleer je de gezondheid van je Macbook-accu

Hoe gezond is de accu in jouw MacBook nog? Volg de stappen in deze tip om te zien wat de huidige batterijstatus van je MacBook is. Ook leggen we uit wat de verschillende statussen betekenen.

Bekijk ook: Controleren hoe vaak de accu van je macbook is opgeladen

Ontdek hoe vaak de accu van je MacBook is opgeladen door het aantal oplaadcycli te controleren. In deze tip lees je hoe je de slijtage van je MacBook-batterij controleert door te kijken hoe vaak de batterij is opgeladen. We leggen uit hoe je dit kunt achterhalen.