Coconutbattery uitleg

Bekijk de conditie van jouw iPhone batterij met deze Mac app.

Coconutbattery uitleg

Bekijk de conditie van jouw iPhone batterij met deze Mac app.

Coconutbattery oftewel Coconut batterij zoals de meeste het uitspreken is naar onze mening de fijnste app, uitsluitend voor gebruik op de Mac, om je iPhone, iPad of bacbook batterij conditie te bepalen.


Je kunt met Coconutbattery niet alleen bepalen of je huidige batterij aan vervanging toe is, maar je kunt ook zien wat de capaciteit is van een nieuwe batterij die je bijvoorbeeld bij ons hebt laten installeren.


Je kunt bij ons kiezen voor de originele iPhone capaciteit batterijen, maar we hebben sinds Maart 2019 ook speciale high capacity batterijen voor o.a. de iPhone 6 en 6S, en deze zijn enorm populair. De capaciteit is namelijk tot 25% hoger dan origineel.


We vertellen je graag hoe je aan deze Coconutbattery app komt, en wat de meetwaardes betekenen, zodat jij ook zelf kunt controleren wat je hebt, of gekregen hebt na een batterij vervanging.

Het werkt als volgt:

1. Installeer de Mac-app via de website van de ontwikkelaar. (link opent nieuw tabblad met website ontwikkelaar)

Het gaat om een Mac-app, dus die kun je niet installeren op een iDevice.


2. Start de app. Op het Mac-tabblad zie je de statistieken van jouw Mac.


3. Sluit met een kabel de iPhone of iPad aan op de Mac. Je ziet nu ook statistieken van jouw iDevice.


Je ziet in een oogopslag hoe oud de iPhone is en hoeveel oplaadcycli er al zijn geweest. Dat is natuurlijk het interessantst om te zien bij een iPhone die al wat ouder is. Bij de iPhone XS Max die we hieronder hebben getest blijkt dat de productiedatum 27 augustus 2018 is geweest en dat we sindsdien de iPhone 130 maal hebben opgeladen. We beschrijven onder de foto de uitleg van de cijfers.

Coconutbattery uitleg

Bovenaan zie je welke iPhone is aangesloten op je Mac.

Daaronder zie je de productiedatum van je iPhone.

Vervolgens op welke softwareversie de iPhone draait, en hoeveel vrij geheugen dat er nog aanwezig is op je iPhone.


In het tweede gedeelte vind je de getallen waar het om draait, de gegevens van de batterij.

Het begint met de Current charge, de huidige lading, hoe vol je iPhone batterij nu is. In dit voorbeeld 965mAh.

Full Charge Capacity betekent hoeveel capaciteit deze batterij bezit als deze volledig is opgeladen. Dit getal is een percentage van de Design Capacity. in dit voorbeeld zie je dat de iPhone gemaakt is om een batterij van 3174mAh te kunnen bevatten, en de batterij in het voorbeeld heeft zelfs 3247mAh tot zijn beschikking bij een volle lading. Deze batterij is dus van perfecte kwaliteit, en daarom laat de Design capacity balk ook 100% zien. Zodra de volledige laadcapaciteit lager wordt dan de design capaciteit komt er een kleiner getal dan 100% te staan.

Ons doel is de beste iPhone batterij ter wereld te leveren

We hopen met bovenstaande uitleg te verduidelijken hoe je zelf kunt bepalen wat de status van je iPhone batterij is.

Daarnaast doen we onze uiterste best om aan te tonen dat de batterijen die je bij ons aanschaft gewoon de beste zijn die je kunt verkrijgen. Daarom krijg je standaard bij de aanschaf van een nieuwe batterij bij ons al een screenshot van Coconutbattery mee op je eigen iPhone als foto, zodat je exact weet wat de capaciteit is van de nieuwe batterij. Dat noemen wij: Niets te verbergen hebben.

Wij willen pure kwaliteit leveren voor het belangrijkste onderdeel in jouw iPhone!

1 Jaar garantie op elke batterij vervanging. Aanspraak maken op de garantie? Dat kan natuurlijk.

Lees hier ons garantiebeleid indien je bij ons een nieuwe batterij hebt laten monteren.


Kalibreer voor optimale prestaties uw nieuw geïnstalleerde batterij door deze eerst tot minder dan 10% leeg te laten lopen en vervolgens ononderbroken op te laden tot 100%.

Linkjes

iPhone snelkeuze

U kunt hier kiezen voor de meest gekozen reparatie: