iPhone fabrieksinstellingen terugzetten: bij verkoop of hardnekkige problemen

Met dit stappenplan kun je de iPhone compleet wissen

Terug naar fabrieksinstellingen met je iPhone of iPad. Deze tip legt uit hoe je je toestel herstelt bij tweedehands verkoop.


Soms gaat je iPhone niet meer aan en zijn de problemen zo hardnekkig dat terugzetten naar fabrieksinstellingen nodig is. Deze tip legt uit hoe je de iPhone fabrieksinstellingen herstelt, zodat je met een schone installatie weer kunt beginnen. Het toestel wordt daarbij volledig gewist.


Voordat je je iPhone of iPad terugzet naar fabrieksinstellingen, is het verstandig om eerst een back-up te maken, om te voorkomen dat je gegevens kwijtraakt.


Stappenplan iPhone fabrieksinstellingen terugzetten

1. Zorg dat je iPhone of iPad goed is opgeladen of sluit deze aan op een laadkabel.

2. Ga naar Instellingen.

3. Ga naar Algemeen.

4. Blader omlaag naar de optie Stel opnieuw in.

5. Kies de optie Wis alle inhoud en instellingen.

6. Bevestig dat je alles wilt wissen.

Wis iPhone instellingen

Het is ook mogelijk om je iPhone via iTunes te herstellen:

1. Sluit je iPhone aan de computer aan.

2. Open iTunes en klik linksboven op het aangesloten toestel.

3. Kies daarna voor Herstel iPhone/iPad.

iPhone herstellen zoek iPhone itunes

Zorg er wel voor dat "Zoek mijn iPhone" uitgeschakeld staat. Dit doe je door op je iPhone te gaan naar Instellingen > je naam > iCloud > Zoek mijn iPhone.

Bij het terugzetten naar fabrieksinstellingen blijft de laatst geïnstalleerde iOS-versie op het toestel staan. Alle apps zul je weer opnieuw moeten downloaden uit de App Store (dat kan gratis, als je ze eerder al had aangeschaft). Alle instellingen zul je ook opnieuw moeten regelen. Toch kan terugzetten naar fabrieksinstellingen en je iPhone helemaal opnieuw inrichten een oplossing zijn als je te maken hebt met onverklaarbare problemen, die je na het verwijderen van losse apps niet hebt kunnen oplossen.

Tweedehands verkoop: terugzetten naar iPhone fabrieksinstellingen is niet genoeg

Wil je je iPhone of iPad tweedehands verkopen, of heb je zelf een tweedehands toestel gekocht? Recente iPhones (vanaf iOS 7) zijn voorzien van een Activeringsslot, die diefstal moet tegengaan. Teruggaan naar fabrieksinstellingen is niet voldoende om de het toestel weer in gebruik te kunnen nemen door de nieuwe eigenaar. De iPhone of iPad staat bij Apple geregistreerd via Zoek mijn iPhone, de opsporingsdienst waarmee je een zoekgeraakte of gestolen iPhone kunt terugvinden. Zolang het Activeringsslot actief is kan de nieuwe eigenaar de iPhone of iPad niet in gebruik nemen. Je hebt het Apple ID en het wachtwoord van de originele eigenaar nodig om te kunnen wissen en opnieuw te activeren met een nieuw Apple ID.


iPhone fabrieksinstellingen voor tweedehands kopers

De originele eigenaar van de iPhone moet het toestel verwijderen uit ‘Zoek mijn iPhone’ om het toestel weer vrij te geven. Koop je een tweedehands iPhone, controleer dan als volgt of er nog een Activeringsslot op de iPhone zit:

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in.

2. Kies de optie Wis alle inhoud en instellingen.

3. Lukt het om de iPhone te wissen, dan is alles in orde. Krijg je een melding dat het Activeringsslot actief is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de originele eigenaar om de iPhone uit de lijst te halen.

iPhone fabrieksinstellingen voor tweedehands verkopers

Activeringsslot op de iPhone.Verkoop je een iPhone tweedehands, vergeet dan niet om je iPhone uit ‘Zoek mijn iPhone’ te verwijderen. Anders kan de nieuwe eigenaar er niets mee doen. Je schakelt ‘Zoek mijn iPhone’ uit via de volgende stappen:

1. Ga naar Instellingen > je naam > iCloud.

2. Schakel Zoek mijn iPhone uit.


Je kunt de iPhone ook via de website iCloud.com verwijderen, maar dan moet de telefoon wel langere tijd offline zijn.

activeringsslot iPhone

Meer tips lezen? Je vindt ze hier.

iPhone aan reparatie toe?

Wij repareren alles aan elk model iPhone. Dus is je iPhone aan een reparatie toe? Wacht dan niet langer en kom zonder afspraak langs bij ons. Wij hebben elk onderdeel op voorraad en voeren de reparatie direct voor je uit. En vergeet niet: De reparatie prijzen die wij hanteren zijn de laagste van geheel Europa!

GSM Eindhoven | Brussellaan 2F  | 5628TC Eindhoven | GSM: 06-28.199.632