iPhone moederbord reparatie Tarieven & Werkwijze

Indien vervanging van het defecte onderdeel niet tot het gewenste resultaat lijdt, kan het moederbord de oorzaak van het probleem zijn.

iPhone moederbord achterkant

Elke iPhone is voorzien van een moederbord, een printplaat welke uit een of twee delen bestaat, met vele componenten. Op deze foto is een gedeelte van het moederbord afgebeeld zoals deze in een iPhone XS aanwezig is, met Apple A12 chip.

iPhone moederbord voorkant

Zoals je kunt zien zijn er veel connectors aanwezig die verbinding maken met een van de andere onderdelen. De connectors maken verbinding met de volgende onderdelen: Achter camera, voor camera en dot projector, proximity sensor en oorspeaker, infrarood camera, draadloos opladen en volume, batterij, scherm, antenne kabel, flitser, en als laatste de dock connector.


Een voorbeeld wanneer een moederbord reparatie noodzakelijk is, kan bijvoorbeeld zijn als er problemen met de audio van de iPhone aanwezig zijn en het vervangen van de oorspeaker of ringtone speaker niet het gewenste resultaat oplevert. De audio chip op het moederbord zal dan zeer waarschijnlijk vervangen dienen te worden om het geluids probleem te verhelpen.


Zo zijn er nog meerdere mankementen welke alleen permanent te verhelpen kunnen zijn door een herstelling aan het moederbord, ook wel mainbord genoemd.

Wanneer laat je een moederbord reparatie uitvoeren?

Moederbord reparaties zijn altijd kostbaarder dan het vervangen van het onderdeel waarvan je in eerste instantie denkt dat deze kapot is. Men denkt bijvoorbeeld bij een zachte oorspeaker direct aan het speakertje zelf dat defect is. Daarom is het ook raadzaam om dit als eerste te laten vervangen, en te kijken of dit het probleem heeft doen oplossen. Blijft het probleem bestaan, kan altijd nog worden overgegaan op de duurdere moederbord aanpassing, zoals bij een geluidsprobleem het vervangen van de audiochip.

Zo zijn er diverse klachten waar de oorzaak of bij het onderdeel zelf, of bij het moederbord ligt.


Door onze ruime ervaring in het dagelijks repareren van tientallen iPhones weten wij exact welk stappenplan wij moeten doorlopen om een zo gunstig mogelijke reparatie prijs te verkrijgen. Op deze manier betaal je uitsluitend voor het onderdeel dat daadwerkelijk defect is.

Moederbord reparatie werkwijze

Geen afspraak nodig

Tijdens de openingstijden kun je zonder afspraak binnen lopen in onze winkel voor het aanbieden van een iPhone reparatie. 


Neem alvast een kopje koffie bij binnenkomst

Zodra je onze winkel binnenloopt zie je het koffie apparaat al staan. Neem een koffiesmaak na keuze en biedt vervolgens je iPhone ter reparatie aan aan de balie.


Inname iPhone aan de balie

Alvorens wij tot een moederbord reparatie overgaan wordt eerst bekeken en getest of het probleem niet door een ander makkelijk te vervangen, en dus goedkoper onderdeel wordt veroorzaakt. Indien we overtuigt zijn van een defect moederbord zal de iPhone worden ingenomen voor herstelling.


Noteren van gegevens

Onze medewerker noteert het onderdeel dat vervangen dient te worden en de kosten zoals hieronder aangegeven worden vermeld op het reparatieformulier welke je mee naar huis krijgt.

De reparatie is na enkele dagen uitgevoerd.

We bellen je op het afgesproken telefoonnummer, om door te geven dat de reparatie klaar is en opgehaald kan worden tegen inlevering van het eerder verkegen reparatieformulier..


Betaling per pin of contant

Je kunt bij ons zowel per pin als contant betalen. 


Beoordeel je ervaring met ons

Na betaling vraagt onze medewerker om je email adres wat jou bij thuiskomst de mogelijkheid geeft tot het schrijven van een beoordeling over ons bedrijf. Op deze manier hopen wij te kunnen verduidelijken dat Service, Kwaliteit, Goede prijzen en een Nette behandeling voor ons uiterst belangrijk zijn en vorige bezoekers dit ook zo ervaren hebben. Iedere klant kan een openbare beoordeling achterlaten.

Moederbord reparatie prijslijst

LET OP: Een moederbord reparatie is uitsluitend noodzakelijk indien vervangen van het defecte onderdeel geen resultaat biedt.

iPhone 6 alle reparaties € 140,-

iPhone 6S alle reparaties € 145,-

iPhone 6+ en 6S+ alle reparaties € 155,-

iPhone 7 en 7+ alle reparaties € 160,-

Hieronder vallen de volgende reparaties:

 • Backlight probleem van donker scherm, welke niet verholpen zijn met een nieuw scherm
 • Audio problemen zoals zachte oorspeaker
 • Display problemen zoals blauw scherm of zebra strepen
 • Ringtone problemen, welke niet zijn verholpen met een nieuwe ringtone speaker
 • Camera problemen, welke niet zijn verholpen met een nieuwe camera
 • Netwerk ontvangst
 • Oplaad problemen, welke niet verholpen zijn met een nieuwe laadconnector
 • Proximity sensor / nabijheidssensor, welke niet verholpen zijn met een nieuwe front camera
 • Simkaart lezer
 • Wifi en Bluetooth
 • Touch problemen, welke niet verholpen zijn met een nieuw scherm

Voor alle niet moederbord gerelateerde iphone reparaties klik hier.

GSM Eindhoven | Brussellaan 2F | 5628 TC  Eindhoven | GSM: 06 28 199 632