Alarmnotificaties op Android aanzetten

alarmnotificatie op android

Ajax is een draadloos beveiligingssysteem dat beschermt tegen inbraak, brand en overstromingen, en stelt gebruikers ook in staat om elektrische apparaten direct vanaf een mobiele app te bedienen.


Het systeem reageert onmiddellijk op bedreigingen en informeert jou en/of het beveiligingsbedrijf over alle incidenten.


Hoe Ajax waarschuwt voor alarmen en gebeurtenissen

Ajax beveiligingssysteem gebruikt 4 soorten meldingen om gebruikers te informeren:

 • Alarmen - verzonden in het geval van detectie van een inbraak, brand, overstroming en verlies van communicatie tussen de hub en de Ajax Cloud service.
 • Storingen - verzonden in het geval van storing, verlies van communicatie tussen de hub en het apparaat, lage batterij van het apparaat of de hub en pogingen om het systeem te saboteren (maskering of sabotage).
 • Gebeurtenissen - verzonden in het geval van het in-/uitschakelen van elektrische apparaten via WallSwitch, relais, stopcontact.
 • Inschakelen/uitschakelen - verzenden wanneer de beveiligingsmodus wordt gewijzigd en de nachtmodus wordt in-/uitgeschakeld.

Het Ajax-beveiligingssysteem informeert gebruikers over elk type melding met behulp van drie methoden: pushmeldingen, SMS en telefoongesprekken.

Hoe Ajax push-meldingen werken

Om push-meldingen over gebeurtenissen aan mobiele apps te leveren, maakt Ajax gebruik van de Firebase Cloud Messaging (FCM)-service van Google en onze eigen softwareoplossing. Op sommige Android-toestellen werkt FCM mogelijk niet correct. De Ajax-softwareoplossing verhoogt de betrouwbaarheid van de levering van pushberichten, maar vereist extra smartphone-batterijbronnen.

Hoe kan ik Ajax app-meldingen instellen op Android?

Voor een meer betrouwbare levering van meldingen, schakel Ajax services in - voer de applicatie-instellingen in (klik op de 3 horizontale balken in de linkerbovenhoek, selecteer het menu Applicatie-instellingen) en activeer de functies Achtergrondverbinding en blijf actief service. (Of een soortgelijke benaming)


Wanneer u een Achtergrondverbinding inschakelt, controleert de Ajax-applicatie regelmatig de levering van meldingen via de Ajax Cloud-dienst. Als een of meer meldingen om welke reden dan ook niet zijn afgeleverd bij de Ajax-app, verzendt de service deze opnieuw.


Android-telefoons met de batterijbesparende modus (stroombesparing) kunnen push-meldingen blokkeren. Het inschakelen van Keep-Alive Service voorkomt dat het systeem push-meldingen die afkomstig zijn van de Ajax-app blokkeert. De optie is standaard ingeschakeld.


Op smartphones met Android 8.0 en hoger zijn er twee kanalen voor de levering van pushmeldingen - het alarmpaneel dat wordt gebruikt om alarmen te leveren en het Hoofdkanaal dat is ontworpen voor alle andere evenementen. Om ontbrekende meldingen te voorkomen, moet u een hoge prioriteit toekennen aan kanalen.


Hoe dat te doen:

 • 1. Ga naar het menu: Smartphone Instellingen → Toepassingen → App Info.
 • 2. Selecteer de Ajax-app in de lijst en klik op App-meldingen. U ziet twee notificatiecategorieën: Alarmmeldingen (alarmmeldingen) en Hoofdkanaal (alle andere meldingen).
 • 3. Wanneer u de meldingscategorie selecteert, selecteert u in de categorie Belangrijkheid, Kritieke belangrijkheid.
 • 4. Sla de instellingen op door op Terug te klikken.
 • 5. Om ontbrekende meldingen in de modus Niet storen (wanneer alleen belangrijke meldingen zijn geactiveerd) te vermijden, schakelt u de optie Alleen prioritaire onderbrekingen in.

In welke gevallen meldingen kunnen worden geblokkeerd op Android

Helaas is het inschakelen van deze opties geen garantie voor de levering van pushmeldingen, aangezien de levering van meldingen in Android-smartphones kan worden geblokkeerd door de ingebouwde mogelijkheden van het besturingssysteem.

Overweeg de meest voorkomende redenen:

 • De energiebesparingsmodus is ingeschakeld;
 • De gebruiker is niet ingelogd bij Google-account;
 • Verouderde versie van de Google Play Services-toepassing;
 • Meldingen voor de toepassing zijn uitgeschakeld in de telefooninstellingen;
 • Achtergrondwerking van de toepassing is beperkt.

Bepaalde fabrikanten hebben functies toegevoegd aan de instellingen van de smartphone die elke poging tot het verzenden van meldingen naar de gebruiker blokkeren.

Ervaar je problemen met het ontvangen van meldingen, neem dan contact op met onze online partner.

Tot zover de informatie betreffende alarmnotificaties op Android telefoons aanzetten

Bezoek onze online partner

Onderstaande links verwijzen je door naar onze online partner waar je kunt bestellen, of nog meer informatie over het AJAX alarmsysteem kunt lezen.