Tempered glas / Panzer glas

Tempered glas scherm protector

Een ongeluk met je smartphone zit in een klein hoekje.

Iedereen laat zijn of haar toestel wel eens uit de hand vallen.

Zou het dan niet fijn zijn dat de kans op een gebroken scherm verkleint kon worden?


Iedereen kent wel de bekende plastic folies die je voor een paar euro overal kunt kopen.

Deze beschermen uitsluitend tegen lichte krasjes veroorzaakt door bijvoorbeeld sleutels of kleingeld.

Maar wat nu als je smartphone hard op de grond valt, dan heb je niets aan deze folie.

Daarom wordt het tijd voor iets nieuws!

Sinds enige tijd zijn er glazen plaatjes te koop die je op de voorkant van je smartphone plakt als extra bescherming.

Deze plaatjes van glas worden in de volksmond "tempered glas" genoemd, en zijn bedoeld om je scherm extra te beschermen tegen glasbreuk als je je smartphone op de grond laat vallen. Maar let op: Er zijn verschillende kwaliteiten in omloop!

Hoe werkt tempered glas

Zoals we reeds schreven is tempered glas een extra glasplaat die je dus over je bestaande glas heen plakt. Het werkt als volgt. Door deze glasplaat krijg je bij een externe kracht op de glasplaat een veel betere krachtverdeling, waardoor de kans dat het glas van de smartphone zelf breekt afneemt. Op internet cirkuleren filmpjes van mensen die er zelfs met een hamer op durven te slaan, maar dat zouden we niet adviseren:)

Wat betekent 9H, 2.5D, 3D tempered glas en wat heeft een potlood ermee te maken?

Bovenstaande benamingen / kenmerken kom je allemaal tegen als je je verdiept in de kwaliteit of keuzes van tempered glas, maar wat betekenen ze? Hier vertellen we je graag meer over in onderstaand artikel.

Verschillende soorten tempered glas

Er zijn zoals met alles eigenlijk, verschillende soorten tempered glas verkrijgbaar. Deze hebben allemaal een verschillende kwaliteit. Maar waar zit het verschil nu in tussen al deze glasplaatjes. Natuurlijk wil je dat de kans op glasbreuk zo klein mogelijk is, dus moet het extra glasplaatje zo stevig mogelijk zijn. Bekijk dan het verschil tussen deze 2 glasplaatjes eens:

Type A is vele malen beter buigbaar dan type B. Het zal je niet verbazen dat de prijs van type A hoger is, maar uiteraard ook beter is voor je smartphone wat bescherming betreft. Uiteraard hebben we voor deze vergelijking de 2 meest extreme versies laten zien in prijs verschil. Naast het verschil in buigzaamheid is er ook een verschil in hardheid van het glas.


Hoe hard is tempered glas nu echt

Bij iedere winkel die tempered glas verkoopt hebben ze het over een hardheid van 9H. Het beste van het beste zeggen ze dan...Tja, 9H, wat zegt dat nu eigenlijk? Daarom hebben we een artikel dat we tegen kwamen op internet op onze website geplaatst waarin staat vermeld dat 9H helemaal niets bijzonders is. Sterker nog, elk glas heeft een minimale hardheid van 9H. Lees onderstaand artikel in het engels maar eens door.

In het Nederlands vertaald komt het er op neer dat een hardheid van 9H gelijk staat aan het hardste materiaal van de binnenkant van een potlood. Ja, inderdaad een potlood. Elk glas heeft een hardheid van minimaal 9H als je deze schaalt in de potlood hardheidstabel van MOH. Omdat 9H dus ook niets voorstelt, maar het wel lekker klinkt voor de reclame, drukken veel tempered glas fabricanten dit dan ook graag op hun verpakkingsmateriaal. Omdat wij ons goed kunnen voorstellen dat je op zoek bent naar een betere beschermings glasplaat, een beter tempered glas dan de sterkte van een potlood, hebben wij onze eigen indeling gemaakt in glas sterktes van tempered glas! In onze winkel kun je daarom kiezen tussen de standaard kwaliteit die men overal aanbiedt, met een 9H hardheid (je weet inmiddels wat dit betekend), en een sterk verbeterde kwaliteit tempered glas. Dit glas noemen we 3D tempered glas. 3D tempered glas heeft vele voordelen, lees er meer over aan het einde van dit artikel.


Hoe wordt tempered glas gemonteerd

Aanbrengen is heel eenvoudig, al gaat het wel beter als je er wat meer ervaring mee hebt. Het is namelijk wel het mooiste als het glaasje recht op je smartphone geplakt wordt, en evenwijdig aan je scherm loopt. Eenmaal juist gepositioneerd ziet het aanbrengen er zo uit:

Tempered glas kopen en monteren bij GSM Eindhoven VANAF € 10,-

Wij bieden voor alle bekende merken en modellen een tempered glas aan. De prijs is afhankelijk van het model en de sterkte van het glas. In de winkel kunnen we je precies vertellen welke versies we op voorraad hebben tegen welke prijs.

Vragen? Bel 06-28.199.632

Kom naar GSM Eindhoven om de volgende redenen:

Geen afspraak nodig

Uw smartphone laten repareren wanneer het u uitkomt

Wij zijn 4 dagen per week zonder afspraak open. (Donderdag en weekend gesloten)

Klaar terwijl je wacht

Reparatie van alle smartphones altijd klaar terwijl je wacht

De gemiddelde reparatietijd is 15 minuten voor een defecte smartphone.

Gratis parkeren

Gratis parkeren voor de deur van onze winkel

Bespaar niet alleen met onze voordelige prijzen, maar ook op parkeerkosten.

1 jaar garantie

Altijd schriftelijke garantie

3 tot 12 maanden garantie op elke reparatie

Factuur

Factuur voor bedrijf of verzekering

Onze garantie is schriftelijk, en tevens uw factuur. Deze factuur kunt u gebruiken voor uw boekhouding, of eventueel overleggen aan uw verzekeraar indien de schade gedekt is onder een van uw verzekeringen.

Klanttevredenheid

Vertel andere mensen waar ze het beste hun defecte smartphone kunnen laten herstellen, door uw ervaring met ons te delen. Wij waarderen uw review op Google.

GSM Eindhoven | Brussellaan 2F  | 5628TC Eindhoven | GSM: 06-28.199.632

Smartphone kapot?

Bekijk onze startpagina voor alle reparatie mogelijkheden

Startpagina
Of gebruik het drop-down menu om alle reparatie mogelijkheden te bekijken