arrow_drop_up arrow_drop_down

AJAX Alarmsysteem uitleg

AJAX alarmsysteem uitleg

Het AJAX alarmsysteem is volledig draadloos, en kan grote afstanden overbruggen tot wel 2.000 meter zonder range extender.

Alleen de Hub oftewel de centrale van het systeem, wordt bekabeld in huis aangesloten op stroom en je internet router.


Het trekken van kabels is ouderwets en met de draadloze techniek van AJAX ook absoluut niet meer noodzakelijk.


De volledige installatie en bediening gaat via de AJAX applicatie op je smartphone. Daarnaast is bediening mogelijk via de SpaceControl (afstandsbediening) en KeyPad, en dankzij scenario's schakelt het systeem zich automatisch aan of uit.


Het AJAX beveiligingssysteem detecteert inbrekers, voorkomt brand, detecteert overstromingen, streamt beveiligingscamera's en bestuurt huishoudelijke apparaten, en is daarmee het meest bekroonde draadloze beveiligingssysteem in Europa.


Het detecteren van inbrekers gebeurt dankzij het grote draadloze bereik en de unieke buitendetectors niet alleen in je woning, maar al ver daarbuiten, in je tuin en/of oprit. Hierdoor wordt een daadwerkelijke inbraak voorkomen, omdat de indringer met een luide sirene zal worden afgeschrikt voordat hij bij de woning aankomt.

Installatievideo

Een AJAX startpakket is in nog geen 15 minuten volledig zelf te installeren

De AJAX applicatie maakt je beveiligingssysteem zeer eenvoudig te bedienen. Je zet in een paar tikken het alarm aan of uit, maar dat niet alleen. Je blijft volledig op de hoogte met een gebeurtenissen logboek, ontvangt onmiddellijk waarschuwingen met pushmeldingen en kunt de prestaties van detectors en andere apparaten real time controleren. Hierdoor zal geen enkele indringer onopgemerkt blijven.


  • Inbraakbeveiliging binnen: Bewegings-, openings- en breekmelders bieden een betrouwbare bescherming van deuren en ramen die kunnen worden gebruikt om in te breken in het gebouw.
  • Beveiliging buiten: Buitenbewegingsdetectoren bewaken het aangrenzende gebied rond een huis of kantoor en geven onmiddellijk alarm wanneer indringers naderen.
  • Beschermen tegen brand, rook en koolmonoxide: Ajax herkent snel de eerste tekenen van een brand: rook of een sterk verhoogde temperatuur wanneer het vuur zonder rook brandt. Bovendien zendt de CO-detector een alarm uit voordat het koolmonoxideniveau levensbedreigend wordt.
  • Bescherming tegen waterschade: LeaksProtect, de vochtdetector van AJAX geeft direct een melding op je smartphone bij de eerste tekenen van water.
  • Bediening van elektrische apparaten / verlichting: Met AJAX Socket, de slimme stopcontact plug bedien je apparaten of verlichting met je smartphone, of tezamen met het in of uitschakelen van het alarmsysteem via een aan te maken scenario.


De AJAX applicatie ondersteunt vele merken beveiligingscamera's welke je kunt integreren.

De ondersteunde camera merken zijn: Ezviz by Hikvision, Hikvision, Safire, Dahua en Uniview.

Koop je dus een van de populaire Ezviz camera's uit onze webshop, dan zijn deze geschikt om te integreren in de AJAX App.


Zo kun je met slechts één App op je smartphone zowel het alarmsysteem bedienen als live beelden van beveiligingscamera's bekijken. Hierdoor weet je precies welke actie je moet ondernemen bij een alarmmelding.

Montagevoorbeeld detector

AJAX is gemaakt om praktisch te zijn. De installatie vereist een smartphone, basistools en een minimum aan tijd.

Dit maakt het systeem nuttig voor zowel huiseigenaren als huurders, omdat het systeem mee kan verhuizen naar een nieuwe woning.

Kies wie reageert op een inbraakmelding

Onderneem zelf actie bij een alarmmelding welke altijd zichtbaar is op je mobiel, of kies voor een beveiligingsbedrijf.

AJAX werkt samen met 500 particuliere bedrijven over de hele wereld. Na het aansluiten van het systeem op een centrale meldkamer blijven de eigenaren meldingen ontvangen, terwijl de reactie op alarmen wordt overgelaten aan de professionals.

Indien je voor deze service kiest zijn hier abonnementskosten aan verbonden.

Meer informatie

Bekijk direct alle producten in de webshop (Opent nieuw tabblad),

of laat je verder informeren op deze website.