arrow_drop_up arrow_drop_down

AJAX Jeweller, draadloos signaal met 2.000 meter bereik

Wi-Fi kent iedereen wel, het draadloze signaal om thuis te kunnen internetten zonder snoer.

Onthoud: Dat is wat je dus absoluut niet moet hebben als draadloos signaal van een alarmsysteem.


Het grote nadeel van WiFi is dat het bereik zeer beperkt is. Buiten de woning, in je tuin of op zolder is de signaalsterkte meestal al onvoldoende om betrouwbaar en snel te kunnen internetten. Loop daarom altijd met een grote boog om draadloze alarmsystemen heen die op basis van Wi-Fi werken. Deze zijn echt zeer onbetrouwbaar.


AJAX heeft een volledig nieuw draadloos protocol ontwikkeld dat wel grote afstanden betrouwbaar kan overbruggen, en dat gecodeerd en beveiligd wordt verzonden: Jeweller.


Jeweller is in staat om in open veld 2.000 meter te overbruggen. Deze afstand is met AJAX ReX uit te breiden naar een dekkingsgebied van maar liefst 35 vierkante kilometer, dus ook extreem grote bedrijven zijn met AJAX te beveiligen, volledig draadloos.


Jeweller werkt twee richtingen op. De Hub is bedraad en op stroom verbonden via internet met de AJAX Cloud. En de detectors zijn draadloos verbonden via het Jeweller protocol. De detectors melden zich elke 6 tot 36 seconden bij de Hub om aan te geven dat alles in orde is. Zodra een van de detectors geen antwoord geeft op een statusverzoek zal de Hub dit doorgeven aan de Cloud. Aangezien jouw smartphone via de AJAX applicatie ook continue verbonden is met de AJAX Cloud zal je hier direct van op de hoogte worden gebracht. Mocht de Hub de verbinding met de Cloud verliezen omdat bijvoorbeeld je internet thuis offline is, dan meldt de Cloud dit ook direct op je smartphone. De Hub heeft tot 4 communicatiekanalen welke bruikbaar zijn om verbinding met de Cloud te behouden. Maar ook zonder verbinding van al deze kanalen blijf je dus op de hoogte van een signaalverlies. Deze techniek maakt het AJAX draadloze alarm nog betrouwbaarder dan een bedraad alarmsysteem met constante doormelding naar een alarmcentrale, omdat alle verbindingen elke seconde van de dag worden gecontroleerd.

Jeweller bereik en duurzaamheid vergeleken met andere draadloze systemen

Er zijn verschillende draadloze alarmsystemen op de markt verkrijgbaar,

maar niemand biedt 2.000 meter bereik en 7 jaar levensduur op 1 meegeleverde batterij.

Overzicht van de verschillende draadloze technieken met hun maximaal overbrugbare afstand vanaf de Hub:

Jeweller - 2.000 meter

Z-Wave 5e generatie - 150 meter

ZigBee - 100 meter

Bluetooth - 100 meter

WiFi - minder dan 100 meter

Daarnaast is de levensduur van de batterijen ook bij geen enkel ander draadloos systeem zó lang:

Jeweller - 7 jaar

Z-Wave 5e generatie - 2 jaar

ZigBee - 2 jaar

Bluetooth - 1 jaar

WiFi - alleen met externe voeding

Jeweller is op elk terrein onverslaanbaar, en alleen beschikbaar op AJAX alarmsystemen

Bereik

AJAX detectors werken op afstanden tot 2.000 meter vanaf de Hub in open ruimte. Voor de meeste is het signaal dus voldoende sterk om de detector op de meest geschikte positie te monteren.


Duurzaamheid

Dankzij Jeweller is er slechts een gering vermogen nodig om het systeem over een grote afstand te laten werken. Hierdoor kunnen detectors tot 7 jaar op hun batterij stabiel blijven werken.


Nauwkeurigheid

De AJAX Hub weet altijd of een detector werkzaam is. Tweeweg communicatie zorgt ervoor dat elke detector zich elke 12 seconde meldt om door te geven of alles in orde is. Als een detector om een of andere reden niet reageert, zal de AJAX Hub de oorzaak direct in de App weergeven zodat gepaste actie ondernomen kan worden.


Stabiliteit

Om een zwak signaal tussen de Hub en de detectors te voorkomen is de Hub uitgerust met twee antennes van verschillende frequenties. De Hub bekijkt de signaalkwaliteit en kiest automatisch het sterkste signaal. Hierdoor blijven de detectoren altijd verbonden.


Veiligheid

De AJAX Hub en de detectors zijn voorzien van meerdere lagen bescherming tegen sabotage. Indien storing van buitenaf is opgetreden geeft de AJAX App direct de reden van de storing aan, zodat hier gepast actie op ondernomen kan worden.


Flexibiliteit

Bij AJAX hebben ze lang nagedacht welke draadloze techniek geschikt was voor onderlinge communicatie. Zoals iedereen inmiddels wel zal weten is WiFi enorm onbetrouwbaar, en is het WiFi signaal ook zeer beperkt in het overbruggen van afstanden. Het door AJAX in eigen huis ontwikkelde Jeweller techniek kan ook simpelweg van frequentie wisselen indien op een bepaalde frequentie storing is opgetreden. Indien er op meerdere kanalen bewust storing is veroorzaakt zal direct het alarm afgaan, en wordt u via de App op de hoogte gebracht van deze "jamming".


Superioriteit

De AJAX Hub kan tot 100 detectors zoals bewegingsmelders en deurcontacten tegelijk monitoren. De Hub plus kan zelfs 150 detectors tegelijk monitoren. Hierdoor maakt het dus niet uit hoe groot uw huis of kantoorpand is. Er zal altijd genoeg geheugen vrij zijn om de indringer zelfs buiten het pand al te detecteren. 99% van de huidige alarmsystemen in Europa detecteert pas een inbraak als de inbreker al binnen in huis staat. Hoeveel fijner zou het wel niet zijn geweest als de indringer al werd afgeschrikt door een harde buitensirene als hij één stap in de tuin of oprit had gezet? Liever niet direct een sirene als melding? Dat kan ook, elke sensor kan ook een stil alarm geven welke uitsluitend op je smartphone te zien en te horen is. Zo kun je stilletjes je nieuwe bezoeker verwelkomen.


Autonomie

Het gehele systeem, dus zowel de Hub als alle draadloos aangesloten detectors kunnen zich geheel automatisch voorzien van de meest recente software updates. Zodra het systeem eenmaal is ingesteld heb je er dus jarenlang geen omkijken meer naar. De installatie is eenvoudig zelf uit te voeren, en heb je geen zin in de programmering, dan kunnen wij dit gratis voor je instellen.


Onkwetsbaarheid

Alle data tussen alle apparaten onderling gebeurt versleutelt in kleine datapakketten met een eigen algoritme op basis van de AES standaard. Een bruteforce aanval is hiermee uitgesloten. Het kraken van de coderingsleutel is onmogelijk.

Meer informatie

Bekijk direct alle producten in de webshop (Opent nieuw tabblad),

of laat je verder informeren op deze website.