arrow_drop_up arrow_drop_down

AJAX detectie werkwijze

Vroegtijdige detectie met de unieke buitendetectors van AJAX.

Het allerbelangrijkste aan een beveiligingssysteem is dat jij op een zo vroeg mogelijk moment moet worden gewaarschuwd als er iets aan de hand is. Dat kan natuurlijk een inbraakpoging zijn, maar het AJAX beveiligingssysteem kan je ook waarschuwen voor rook / brand, of waterlekkage constateren. De kwaliteit en snelheid van welke detectie dan ook is cruciaal voor een alarmsysteem. Een beveiligingssysteem dat valse meldingen geeft, of je waarschuwt als een dief al in je woning staat heeft niemand iets aan.


Daarom bespreken we op deze pagina de unieke buitendetectors van het AJAX alarmsysteem.

Informatie over de andere detectors van AJAX vind je op de volgende pagina's vermeld staan.

Ieder beveiligingsbedrijf of fabrikant beweert dat het systeem dat zij verkopen het beste is.

Iedereen begrijpt dat vroegtijdige detectie het beste is, en alle merken alarmsystemen pretenderen dit te hebben. Alleen zit er nogal een verschil in wat de ene fabrikant "vroegtijdig" vind ten opzichte van de andere fabrikant. Als voorbeeld halen we het alarmsysteem van het merk "woonveilig" erbij. Dit merk zegt vroegtijdige inbraak te detecteren met behulp van bewegingsdetectors in huis, en trilcontacten op de ramen. Er zal dan een alarm afgaan als een inbreker je voordeur reeds heeft geforceerd en al binnen in je woning staat, of zodra een van je glazen gesneuveld is. Vind je dit vroegtijdig? Wij niet!


"Vroegtijdig" krijgt met het AJAX alarmsysteem een geheel nieuwe betekenis

Het opsporen van inbraakpogingen begint met de locatie waar detectie plaatsvindt.

Via welke weg komt een inbreker bij je woning aan, en hoe beveilig je die route naar je woning toe?

Dat is simpel, met een AJAX buiten bewegingsdetector, zodat jij direct op de hoogte bent, en de inbreker met een sirene wordt verjaagd alvorens hij kan starten met een inbraakpoging.


Dankzij het door AJAX gepatenteerde draadloze signaal genaamd Jeweller is het bereik van alle detectors 2.000 meter, en zelfs met extenders uitbreidbaar naar 10.000 meter. Hierdoor is het monteren van detectors in je tuin overal mogelijk, hoe groot je tuin ook is. Dankzij het unieke draadloze signaal gaan de meegeleverde batterijen ook nog eens tot 7 jaar mee.


Elke melding van detectie zal via de centrale unit van het alarmsysteem genaamd de Hub worden doorgezonden naar de AJAX Cloud. Je eigen smartphone welke via de gedownloade AJAX applicatie ook constant in verbinding staat met diezelfde Cloud zal binnen 0,15 seconden een melding ontvangen, en doorgeven wat er aan de hand is.


Het blokkeren van het draadloze signaal, of het wegvallen van een van de verbindingen van de Hub of van de draadloze detectors zal direct door de Cloud worden opgemerkt, en hier wordt je direct van op de hoogte gesteld.

MotionProtect Outdoor, de bewegingsdetector voor buitenmontage

MotionProtect Outdoor, zo werkt het

Demonstratievideo AJAX buitendetector

Detectie werkwijze

AJAX buiten bewegingsdetectors reageren alleen op mensen, niet op honden, katten, vogels, bomen die bewegen door de wind, of andere beplanting. Door gebruik van 2 sensoren op verschillende hoogtes zal alleen een alarm gegenereerd worden op het moment dat beide sensoren hetzelfde registreren. Bekijk een korte demonstratievideo van de MotionProtect Outdoor.

Detectie werkwijze

AJAX buiten bewegingsdetectors reageren alleen op mensen, niet op honden, katten, vogels, bomen die bewegen door de wind, of andere beplanting. Door gebruik van 2 sensoren op verschillende hoogtes zal alleen een alarm gegenereerd worden op het moment dat beide sensoren hetzelfde registreren. Bekijk bovenstaande korte demonstratievideo van de MotionProtect Outdoor.

Montagevoorbeeld MotionProtect Outdoor

De MotionProtect Outdoor is bedoeld om grotere gebieden in je tuin te monitoren op beweging.

Het bereik van de MotionProtect Outdoor is maximaal 15 meter onder een hoek van 90 graden. 


Montage kan op elk gewenst oppervlak plaatsvinden.

Of het nu op een stam van een boom is, op de muur van je tuin of op de gevel van je huis. Het maakt niet uit.


- Montagehoogte tussen 80-130 cm.

- Gevoeligheid detectie instelbaar in 3 standen.

- Reikwijdte instelbaar tussen 3 en 15 meter.


Zoals reeds eerder aangegeven reageert de detector niet op honden / katten.

Hierdoor kan je huisdier gewoon vrij loslopen in je tuin, en wordt je alleen gewaarschuwd bij echt gevaar.


AJAX heeft twee bewegingsdetectors in het assortiment welke speciaal geschikt zijn voor buiten.

De MotionProtect Outdoor zoals je hierboven in werking hebt gezien, en de MotionProtect Curtain die we nu gaan bespreken.

Alternatieven

Dit is 1 buiten bewegingsdetector welke in het assortiment van AJAX aanwezig is. Maar er zijn ook nog alternatieven detectors van andere merken mogelijk indien je dit zou willen, omdat bijvoorbeeld het detectie gebied hiervan meer in overeenstemming is met jouw wensen.


Dankzij de AJAX Transmitter is het ook mogelijk om detectors van andere fabrikanten te laten werken binnen het AJAX alarmsysteem. Door gebruik te maken van een AJAX Transmitter kunnen ook andere merken detectors over grote afstand gebruikt worden.


Voorbeelden van buitendetectors van andere fabrikanten die wij in het assortiment hebben zijn:

  • Sopras outdoor: Ideaal voor bij ramen en deuren dankzij detectie aan 2 zijdes over een afstand van 12 meter ieder
  • Optex WXI-RAM-180: Ideaal op locaties waar een 180 graden detectie noodzakelijk is over een maximale afstand van 12 meter alle richtingen uit
  • Optex WXS-RDAM-180: Gelijk aan eerstgenoemde Optex, echter kan deze ook op 2 meter hoogte worden gemonteerd en is er een extra radar module aanwezig naast de passieve infrarood detector, om valse alarmen op moeilijke detectie plaatsen uit te sluiten. Deze relatief grote detector  

We bespreken deze alternatieven, en alle andere detectors van AJAX op de volgende pagina's.

Meer informatie

Bekijk direct alle producten in de webshop (Opent nieuw tabblad),

of laat je verder informeren op deze website.