Hoe begin je met Warhammer - Age of Sigmar

Warhammer: Age of Sigmar is een van de bekendste miniaturen spellen ter wereld. Maar hoe begin je ermee?
Wat is Warhammer Age of Sigmar?


Warhammar Age of Sigmar is een miniaturen oorlogsspel dat zich afspeelt in de Mortal Realms. Het spel is gecreëerd door Games Workshop en simuleert gevechten tussen legers met behulp van minifiguren. Het spel wordt meestal gespeeld op een relatief vlakke ondergrond zoals een tafel of een op maat gemaakte speeltafel. Het speelveld is vaak versierd met modellen en materialen die gebouwen en terreinen voorstellen. De spelers voeren om de beurt een reeks acties uit met hun modellen: bewegen, aanvallen, schieten met afstandswapens, vechten en magische spreuken uitspreken; de uitkomst van deze acties wordt meestal bepaald door dobbelsteenworpen. Naast het spel zelf is een groot deel van Age of Sigmar gewijd aan de hobby van het verzamelen, in elkaar zetten en schilderen van de minifiguren uit het spel. Het draait om de volgende vier elementen: Collect (verzamelen), Build (miniaturen in elkaar zetten), Paint (miniaturen schilderen) en Play (spelen). Het is dus vergelijkbaar met modelbouw, maar dan met een heel leuk spel. 


Warhammer Age of Sigmar voor beginners

In 2021 kwam een nieuwe editie uit van dit populaire miniaturen spel. Daarbij komt een heleboel nieuwe starterproducten. Deze startersproducten zijn bedoeld om beginners kennis te laten maken met verschillende aspecten van de Warhammer-hobby, maar zijn ook geweldig voor bestaande hobbyisten die hun collecties willen uitbreiden.

Aan de slag met Warhammer Age of Sigmar

Dit 112 pagina's tellende softback magazine biedt een eerste kennismaking met de Warhammer-hobby. Het behandelt de lore en achtergrond van Warhammer Age of Sigmar, inclusief de belangrijkste facties van Age of Sigmar en beschrijvingen van de verschillende vormen van Open, Narrative en Matched Play, en biedt de mogelijkheid om de Mortal Realms, de facties en de regels te verkennen zonder meteen 'all-in' te gaan.


Het magazine bevat ook een eerste Warhammer miniaturen, namelijk een Stormcast Eternals Vindictor en Orruk Warclans Gutrippa. Deze miniaturen zijn push-fit en push-off. Dit betekent dat je geen lijm of tang nodig hebt om de miniaturen in elkaar te zetten. Ideaal voor beginners dus! 


Het magazine bevat ook de Core Rules van Warhammer Age of Sigmar.

Warhammer Age of Sigmar -Schildersets

Stormcast Eternals Vindictors + Paintset
€ 16,50

De perfecte start van uw Stormcast Eternals collectie.

2 push-fit modellen, 6 verven, en 1 penseel.

Mix en match de poses met je andere Vindictors.

Warhammer Age of Sigmar Paints + Tools set
€ 19,25

Uw modellen in elkaar zetten, voorbereiden en schilderen.

Een verscheidenheid aan kleuren om uw verfcollectie op gang te brengen.

Deze doos vormt de kern van uw hobby gereedschapskist.

Introductie video

Leer Warhammer Age of Sigmar te spelen.

Deze introductievideo toont je waar je alle informatie vindt.

Locatie: Brussellaan 2F  | 5628TC Eindhoven | GSM: 06-28.199.632

(Wij bevinden ons in het pand van GSM Eindhoven)