Hoe begin je met Warhammer

Wat is Warhammer?
Warhammer is eigenlijk het best te omschrijven als modelbouw, maar dan met een spel eraan vast. Gewone' modelbouw is iets wat je op een plank tegen de muur zet en alleen maar hoeft af te stoffen. Het leuke van Warhammer is dat je er daarna iets mee kunt doen!

Warhammer is een hobby op zich

Miniaturen in elkaar zetten, schilderen en er natuurlijk mee spelen. Het is een zeer creatieve bezigheid met vele aspecten. Dat maakt Warhammer juist zo boeiend.


De Warhammer figuren zijn gemaakt door Games Workshop. Ze zijn zeer gedetailleerd, waardoor ze fascinerend zijn om in elkaar te zetten, te schilderen en te bekijken. De miniaturen zitten dus altijd los en onbeschilderd in een doos. Voor sommige miniaturen heb je lijm nodig, maar er zijn ook startfiguren, waarvoor je dat niet nodig hebt.

Gemiddeld 60 minuten plezier

Een Warhammer spelsessie duurt ongeveer een uur, waarin spelersbeurten elkaar afwisselen. Elke speler heeft zijn eigen leger van miniaturen nodig. Je kunt Warhammer dus spelen vanaf 2 spelers. Het is vooral bedoeld voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen Warhammer met een beetje hulp spelen.

Welke soorten Warhammer zijn er?


Warhammer is een verzamelnaam voor een hele reeks miniaturen-spellen, met één centraal thema: WAR!
Elke versie van Warhammer wordt gespeeld op een tafel of bord en heeft een set regels die helpen bij het simuleren van gevechten. Je kunt bewegen, acties ondernemen of de vijand tegemoet treden.

Als je Warhammer wilt gaan spelen, kun je hieronder de verschillende keuzes vinden. Elke versie speelt zich af in een andere wereld. Het is aanbevolen om de versie te kiezen die het dichtst bij je interessegebied ligt. Hou je van Fantasy? Kies dan voor Age of Sigmar. Ben je te vinden voor sci-fi, kies dan voor 40K.

Warhammer 40.000
Dit is waarschijnlijk de meest bekende versie van Warhammer. Warhammer 40K is de sciencefiction variant die zich afspeelt in het 41e Millennium. In dit oorlogsspel zijn verschillende legers mogelijk waaronder genetisch gemodificeerde mensen (ook wel Space Marines genoemd) en vele andere buitenaardse rassen.

Warhammer Age of Sigmar

Age of Sigmar is de fantasy-variant van Warhammer en de op één na bekendste versie ervan. Deze keer speelt de oorlog zich af in de Mortal Realms. De legers van de spelers vechten met wapens uit de middeleeuwen en gebruiken magische spreuken. De krijgers zijn een mix van mensen en fantasiewezens zoals elven, dwergen en orks.

Andere varianten?

Er zijn ook een heleboel andere varianten van Warhammer zoals Warhammer Underworlds, Warcry, Kill Team, onder andere. Deze hebben meestal één basisdoos die je vervolgens kunt uitbreiden met kleinere dozen. Warhammer Underworlds en Warcry spelen zich af in de Age of Sigmar wereld (Fantasy), terwijl Kill Team zich afspeelt in het 41e Millennium (Sci-fi).


Ik wil beginnen met...

Warhammer 40,000

Space Marines: Assault Intercessors + Paint Set & Necrons: Warriors + Paint Set

Deze sets bevatten 3 miniaturen, een penseel en alle verf om deze miniaturen te schilderen. De miniaturen zijn push-fit, wat betekent dat je geen lijm nodig hebt, maar de onderdelen gewoon in elkaar kunt klikken. Een waanzinnig voordeel voor een beginner! Je kunt het spel niet spelen met deze sets, maar je kunt wel leren hoe je een miniatuur in elkaar zet. Koop je daarna nog een setje miniaturen? Dan kun je deze miniaturen gewoon aan je leger toevoegen.

Recruit Edition (Starter Set)

Dit is de perfecte startersset voor mensen die de hobby willen uitproberen maar nog niet zeker weten of het iets voor hen is. Deze doos past in ieders budget en bevat 20 miniaturen (2 legers: Space Marines & Necrons). Ideaal dus om uit te vinden of Warhammer iets voor jou is. Alle miniaturen in de Starter Sets zijn push-fit. De handleiding beschrijft hoe je ze in elkaar zet en schildert.


De Elite Edition bevat alles wat je nodig hebt om met 2 spelers te spelen, inclusief spelregels. Handig aan deze set is dat er ook startersmissies zijn, zodat je al spelend het spel kunt leren.

Elite Edition (Starter Set)

De Elite Edition is vergelijkbaar met de Recruit Edition, maar bevat meer inhoud. Deze doos biedt maar liefst 27 miniaturen (push-fit). Deze starterset is wellicht beter voor mensen die Warhammer al eerder hebben gezien of gespeeld. Overigens kun je de inhoud van de drie startersets ook door elkaar gebruiken om je legers uit te breiden.

Command Edition (Starter Set)

De Command Edition Starter Set is ideaal voor spelers die al overtuigd zijn van de hobby. Deze Starter Set heeft de meeste inhoud van de drie, waaronder 27 push-fit miniaturen, push-fit terreinonderdelen en een speelbord van ongeveer 76 x 57 cm. Dit is de meest uitgebreide Starter Set en bevat niet alleen alle regels uit de kleinere sets, maar ook het complete hardcover Regelboek. 

Paints & Tools Set

De bovenstaande startersets bevatten geen verf of gereedschap. Een Paints & Tools set wordt aanbevolen voor elke beginner, omdat deze de basis bevat die je nodig hebt om miniaturen in elkaar te zetten en te schilderen. Deze set bevat 13 verven (de kleuren die je nodig hebt om de 2 legers uit de basisdozen te schilderen) en 3 tools.

Lees meer informatie over

Locatie: Brussellaan 2F  | 5628TC Eindhoven | GSM: 06-28.199.632

(Wij bevinden ons in het pand van GSM Eindhoven)