Kritieke meldingen ontvangen op iPhone

Kritieke meldingen op iPhone ontvangen

Alarmnotificaties op iPhone activeren zodat je geen enkele belangrijke melding meer mist.


Ajax kan gemakkelijk worden gebruikt voor stand-alone monitoring van uw huis, appartement of kantoor, wat wordt toegeschreven aan een geavanceerd gebruikersnotificatiesysteem: een combinatie van push-notificatiedienst, SMS en telefoongesprekken.


Zelfs als u uw beveiligingssysteem aansluit op een centrale meldkamer, wordt u toch op de hoogte gebracht van alle gebeurtenissen en kunt u toezicht houden op het oplossen van eventuele problemen. Op voorwaarde natuurlijk dat u de Ajax-waarschuwing niet mist. En daar gaan we met deze handleiding voor zorgen.

Verschillende soorten Ajax-meldingen minimaliseren het risico om een belangrijke gebeurtenis te missen: een indringer die in een huis wordt gedetecteerd, brandmelders die de aanwezigheid van rook of een waterlek signaleren.


Push-meldingen vereisen een internetverbinding, maar kunnen binnen enkele seconden via Wi-Fi worden ontvangen als er geen mobiel signaal is. Aan de andere kant functioneert SMS onafhankelijk van een internetverbinding, terwijl telefoongesprekken de meeste aandacht trekken gezien de duur van de beltoon en de trillingen.

AJAX notificatie settings iPhone

Maar ook als je alle drie de soorten meldingen hebt ingeschakeld, is het niet zeker dat je een waarschuwing van het beveiligingssysteem niet mist en de reden daarvoor kan worden toegeschreven aan de instellingen van de iPhone.


Het enige wat u hoeft te doen is het volume van de waarschuwingen helemaal omlaag te brengen, de stille modus in te schakelen (en tegelijkertijd de trilling uit te schakelen) of de modus "Niet storen" in te schakelen, en de kans dat u een belangrijke gebeurtenis mist, wordt vele malen groter.


Gelukkig waren het niet alleen de bedrijven die diensten verlenen met uiterst belangrijke meldingen voor gebruikers die zich realiseerden dat ze een probleem hadden, maar ook Apple.


In iOS 12 heeft Apple een nieuw type meldingen toegevoegd: Critical Alerts, oftewel kritieke meldingen. Ongeacht de instellingen van uw smartphone spelen deze meldingen een audiowaarschuwing af en verschijnt er een bericht op het scherm.

Hier is hoe de functie kritieke meldingen werkt:

Apple ondersteunt alleen Critical Alerts voor programma's die betrekking hebben op gezondheid, openbare veiligheid en beveiliging van het huis. Om toegang te krijgen tot deze waarschuwingen moeten applicatieontwikkelaars aantonen dat gebruikers geïnteresseerd zijn in het ontvangen van meldingen die voorrang hebben op de instellingen van het apparaat, en de applicatie is onderhevig aan extra gematigdheid.

De Ajax Security System App was een van de eerste beveiligingstoepassingen ter wereld die van Apple toestemming kreeg om "Critical Alerts / kritieke meldingen" te gebruiken.


Wanneer u de applicatie opent na het upgraden naar versie 2.11.2, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd om in te loggen op de nieuwe functie. We raden u ten zeerste aan het advies op te volgen!

kritieke melding pop-up

Ajax Security System maakt alleen gebruik van kritieke meldingen voor de communicatie van waarschuwingen wanneer detectoren inbraak, brand of lekkage signaleren, en in het geval van het indrukken van de paniekknop op de sleutelhanger of bij het invoeren van een code onder dwang op het toetsenbord.

Systeemmeldingen zullen de geluidsmodus van uw smartphone niet opheffen.

Als u eerder uitgeschakelde Kritieke meldingen weer wilt inschakelen, ga dan naar: Instellingen ▻ Ajax ▻ Meldingen.


Vergeet niet dat u Ajax kunt verbinden met een centrale meldkamer van een willekeurig beveiligingsbedrijf om te zorgen voor 24 uur per dag, 7 dagen per week toezicht op de beveiligingsgebeurtenissen en een snelle reactie op waarschuwingen.

iPhone kritieke meldingen activeren

Tot zover de informatie betreffende alarmnotificaties en kritieke meldingen op iPhone aanzetten.

Bezoek onze online partner

Onderstaande links verwijzen je door naar onze online partner waar je kunt bestellen, of nog meer informatie over het AJAX alarmsysteem kunt lezen.